Virtuțile gelului de aloe sunt unanim recunoscute. Efectele sale sunt cu atât mai numeroase cu cât el este mai aproape de forma sa pură, așa cum este conținut în plantă. De aceea, acest gel vă este oferit sub forma sa nepasteurizată, doar stabilizată cu conservanți obișnuiți pentru uz alimentar (dar într-o cantitate foarte mică).
Procesarea industrială a frunzelor de aloe se realizează întotdeauna prin micronizarea frunzelor, urmată de presare, extragerea aloinei și antrachinonelor, urmată, eventual, de procesare. De aceea, culoarea sa ușor verzuie și gustul specific sunt firești pentru gelul natural, obținut din frunza integrală, care nu este supusă tratamentelor enzimatice și decolorării.Totodată, el este foarte lichid, fiind obținut prin presarea sucului în filtre presă. În mod normal, mucopolizaharida (gelul propriu-zis) nu își păstrează consistența decât pentru scurt timp după ce a fost extras. Din acest motiv, unii producători aleg să dea gelului o consistență mai ridicată prin utilizarea unor gelifianți (gume guar, xantan sau gellan). În ceea ce ne privește, noi nu am recurs la acest procedeu tehnologic, preferând să menținem puritatea și caracterul natural al produsului.
Beneficii:
-Cure digestive;
-Tratament impotriva poliartritei reumatoide;
-Impotriva refluxului gastric;
-Reduce colesterolul;
-Te scapa de kilogramele in plus in mod sanatos;
-Bun pentru igiena orala;
-Combate diabetul;
-Ajuta la detoxifiere;
-Mentine sanatatea gingiilor;
-Lupta impotriva cancerului;
-Fortifica sistemul imunitar;
-Combate tusea si racelile.
Uzual, gelul/sucul de Aloe Vera, se bea diluat cu apa, in proportie de 1:5...1:10, dupa gust. Desigur, atunci cand se consuma in cantitati foarte mici, in scop terapeutic, se poate utiliza si nediluat. Pentru a-l face mai usor de consumat, putin suc de lamaie, sau alte sucuri de fructe, in combinatie cu miere de albine sau zahar brun, fac din acest produs o adevarata delicatesa.
Gel organic de Aloe Vera, neprocesat din pulberi, nepasteurizat, doar conservat (cu cantitati foarte reduse de conservanti de uz alimentar).